Подигнута оптужница против Ибре Ћуфуровића за тероризам

Срна
Подигнута оптужница против Ибре Ћуфуровића за тероризам

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Ибре Ћуфуровића /24/ из Велике Кладуше која га терети за организовање терористичке групе, саопштено је из ове правосудне институције.

Ћуфуровић је оптужен да је 21. априла 2014. из БиХ отпутовао у Турску, одакле је илегално прешао границу и дошао на територију Сирије, гдје се придружио структурама терористичке организације “Исламска држава” и на том подручју боравио до 20. априла ове године.

Он је заједно са другим лицима из БиХ, која су боравила у Сирији са истом намјером, користећи име Абу Касим Албосни, учествовао у терористичким активностима, пружао помоћ и борио се у јединици “Бејт командос”, која је касније промијенила име у “Ел Акса”.

Оптужница га терети да је постао припадник терористичке групе и пружао помоћ терористичкој групи, чиме је починио кривично дјело организовање терористичке групе.

Ибро Ћуфуровић је 20. априла депортован из Сирије у БиХ, након чега му је Суд БиХ, због опасности од бјекства, одредио притвор у којем је и данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана