Оптужени за убиство Ескобара свједочили сатима: Намамили и „овјерили“ бизнисмена!

Г.С.
Foto: Курир

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је одржано суђење Стефану Златановићу (28) који је оптужен да је 9. марта 2023. године заједно са Луком Вучетићем (26) убио Никшићанина Ранка Радошевића, званог Ранко Ескобар. Као саучесници у овом злочину, наводе се и вођа навијача Партизана, Марко Пјановић и његова девојка, Азра Шабановић.

На данашњем главном претресу, оптужени Златановић није желео да износи одбрану, рекавши да ће говорити на једном од наредних суђења, док је Вучетић данас признао да је 9. марта пуцао на Радошевића.

- Признајем да сам пуцао на Радошевића, али не желим да се изјашњавам о томе, поготово што тиме никога нисам довео у опасност. Такође, морам са нагласим да познајем само Златановића, а друге оптужене никада нисам видео - рекао је Вучетић и истакао да се каје, као и да му је жао што се ово десило на овакав начин.

Судија се потом обратио Марку Пјановићу који је оптужен заједно са девојком Азром Шабановић за саучесништво, односно њих двоје су означени као саучесници у овој ликвидацији, с обзиром на то да су наводно егзекуторима обезбедили аутомобил марке голф 4 караван, који је коришћен у злочину, а такође су према оптужници и договарали преко СМС порука са Радошевићем да се кобног дана нађу на пумпи, преноси Курир.

Међутим, Пјановић се поводом овога кратко изјаснио, не желећи да одговара на питања, али је изнео своју одбрану.

- Молим вас да ме саслушате, а ја ћу испричати како је све било. Тачно је да сам 4. марта прошле године отишао из Београда у Краљево са девојком Азром. Замолио сам њу да тог дана крене са мном, из разлога што ми је био потребан још један возач када сам кренуо по голфа 4 караван који је био за мог друга. Када смо стигли у Краљево, ауто је био откључан, ту су били и кључеви као и саобраћајна, а морам да нагласим да са убиством немам никакве везе, нити сам знао да ће оштећени бити убијен - испричао је Пјановић.

За говорницу је потом изашла Азра Шабановић која се изјаснила да није крива, а такође, како каже, није знала да се нешто дешавало, нити је учествовала у било каквом злочину.

- То јутро све се издешавало изненада, Марко ми је рекао да кренем са њим како бих му помогла, ја тада нисам знала где идемо, нити сам га питала. На путу до Краљева ишли смо аутом који је Марко иизнајмио у Београду, стали смо у једно место да ручамо и тада ми је рекао да идемо у Краљево по ауто његовог друга - рекла је Шабановићева и додала да је спорни голф она довезла до Београда док је испред ње изнајмљеним возилом ишао Пјановић.

Како је испричала Азра, Марко и она су се потом заједно вратили у стан, а на питање чиме се њен дЈечко бавио и како је зарађивао с обзиром на то да је у Београду изнајмљивао стан, она је рекла да је живИо од кирије коју су му плаћали док је издавао свој стан у Брчком.

- Знам само да је издавао стан и да је имао новца од те кирије коју добија месечно. Хтео је да ради као комерцијалиста, али то му није ишло, па је хтео да таксира, али је онда био ухапшен - испричала је Азра, на шта се судија надовезао да није питана шта је Пјановић желео, већ чиме се бавио док је био у Србијј, на шта она није желела да одговори.

Азра је такође објаснила пред судом да се већ 7. марта вратила за БиХ због обавеза на факултету, да би јој касније у току дана Пјановић јавио да се враћа и он за БиХ.

Тражила да јој се укине притвор

- Ја сам узоран студент Политичких наука, тог дана када сам се вратила за Сарајево, имала сам испит који сам уједно и положила. Нисам имала појма да ме српска полиција потражује. Родитељи су ми јавили да ме тражи полиција - истакла је Азра током одговарања на велики број постављених питања.

Док је Пјановић све вријеме мирно сједео и слушао излагање своје девојке, Азра је жустро одговарала с тим да се о неколико ствари није изјашњавала рекавши да се не сјећа ни јуче шта је јела, поготово онога што је било прије 15 мјесеци.

Она се потом суду обратила са молбом да јој се укине притвор, сматрајући да је у притвору већ 15 мјесеци, а то како каже, утиче на њену будућност.

- Студирам Политичке науке, планирала сам да упишем и Педагошки факултет, а боравак у притвору ми то онемогућава, поготово што као што сам рекла немам везе са овим - нагласила је Азра.

Једина девојка која је окривљена у овом поступку одговарала је на питања судије више од 2 сата, а на самом крају њен бранилац је затражио да јој се укине притвор или евентуално замјени блажом казном, казном јемства, коју би Азрина мајка платила у износу од 20.000 евра, што је суд одбио.

Наставак суђења заказан је за 6. август када ће пред Вишим судом у Београду на постављана питања одговарати оштећени у овом поступку.

Ранко Радошевић, подсјетимо, убијен је 9. марта прошле године у јутарњим часовима на бензинској пумпи у Рушњу, гдје је дошао вјерујући да ту треба да се састане са човеком који од њега жели да купи скупоцјени аутомобил. Умјесто купца, са маскама на лицу појавили су се Златановић и Вучетић, који су сасули кишу метака у Ранка Ескобара и потом побегли. Пјановић и његова дјевојка означени су као саучесници у овој ликвидацији, с обзиром на то да су егзекуторима обезбједили аутомобил који је коришћен у злочину, а такође су и договарали преко СМС порука са Радошевићем да се наводно тада нађу на пумпи. Љубавни пар ухапшен је на територији БиХ док су планирали бјекство и касније су изручени Србији.

Припремно рочиште је одржано 8. маја ове године пред Вишим судом када је Вучетић признао да је учествовао у ликвидацији на бензинској пумпи у Рушњу, док се Златановић тада није изјашњавао о томе. Поред Вучетића и Златановића, оптужени су и вођа навијача Партизана из Брчког, Марко Пјановић (28) који је Радошевића намамио да дође у кафић на пумпу, као и његова девојка Азра Шабановић (22), а обоје су том приликом негирали да су помагали убицама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана