Окружни суд у Добоју: Пљачкашима 19 година робије

Небојша Томашевић
Окружни суд у Добоју: Пљачкашима 19 година робије

Добој - Жељко Жигић из Доњег Жабара и још тројица пљачкаша осуђени су на 19 година затвора у добојском Окружном суду.

Они си опљачкали пет особа из Доњег Жабара и Пелагићева и украли им око 30.000 КМ.

Жигић је добио највећу казну од шест и по година затвора, а његов суграђанин С. Д. осуђен је на четири и по године робије. Друга двојица пљачкаша И. М. и Н. Л. осуђени су на по четири године затвора.

Према пресуди Жигић и остали, починили су једно разбојништво и четири тешке крађе. У пресуди се наводи да су они разбојништво починили 20. септембра 2004. године у кући Н. М. у Поребрицама код Пелагићева од кога су отели око 2.500 марака. Током пљачке везали су Н. М. и његову супругу В. М. као и М. С. која се налазила са њима у кући. Пљачку су починили Жигић те С. Д., И. М. и Н. Л. с којима су били и С. Г. и Ф. М. који овом пресудом нису осуђени. Они су до куће Н. М. дошли аутомобилом око 21.30 часова. Том приликом Жигић и Л. Н. су чували стражу, а остали су ушли у кућу гдје су затекли супружнике Н. М. и В. М. те М. С. које су одмах напали и везали. Пријетећи пиштољем од њих су  тражили новац па им је М. В. из њедара дала 1.500 марака и рекла мјесто на којем се у кући налази још 500 евра које су они узели и побјегли.

Жигић и С. Д. осуђени су и за крађу коју су починили  између 8. и 9. септембра 2003. године када су из куће К. П. украли већу количину златног накита.

Жигић је добио робију и за тешку крађу од 8. августа 2004. године коју је починио са Р. М. који такође није осуђен овом пресудом. Они су тада из куће Т. С. украли 5.500 КМ.

Осим ових крађа Жигић те Р. М. и С. Г. 28. августа 2004. године украли су око 13.000 КМ из  куће Н. М. у близини Доњег Жабара. Око мјесец дана касније 20. септембра провалили су у  кућу С. А.  и украли  8.000 КМ и разну робу.

Маратон

Пресуда Жигићу и другима донесена је након скоро 13 година од извршења кривичних дјела.

У добојском Окружном суду нису могли да кажу зашто се оволико дуго чекало са пресудом. У овом суду нису жељели ни да откривају пуни идентитет осуђених. Само су рекли да је пресуда објављена на њиховом интернет порталу те да не могу да дају друге детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана