Одбрана тражи да Павловић остане у болници

Г. М.
Одбрана тражи да Павловић остане у болници

Бијељина - Суд БиХ данас би требало да одговори на захтјев одбране Слободана Павловића, власника Павловић банке, да остане у болници.

Како је објаснио његов адвокат Миодраг Стојановић, одбрана је упутила захтјев јер је Суд БиХ, након што је у петак Павловића пустио из притвора, одредио му кућни притвор. Он додаје и да су Павловићеви сарадници и радници банке Љиљана Гарић, Петар Лазић и Благо Благојевић, којима је исто одређен кућни притвор, од суботе ујутро у кругу својих породица.

Директор бијељинске болнице "Свети врачеви" Синиша Максимовић изјавио је да је Павловић јуче ујутро прегледан и да се добро осјећа, али ће и даље бити задржан у болници.  Припадници SIPA су Павловића, Гарићеву, Лазића и Богојевића, према налогу Тужилаштва, ухапсили 11. фебруара. Сви су осумњичени за прање новца, злоупотребу службеног положаја или овлашћења и фалсификовање службене исправе, а у вези са кредитом који је Павловић банка одобрила предсједнику РС Милораду Додику. Иако је приликом одређивања притвора утврђено да је уништена документација у вези са тим кредитом и да је он фиктиван, Додик је 16. фебруара на ванредној конференцији за новинаре у Бањалуци предочио оригиналан уговор о кредиту који је 2007. године подигао у Павловић банци.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана