Од Београда 256.000 евра за Градску кућу у Сокоцу

ГС
Foto: Фото: АТВ

У Београду је у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика потписан протокол, према којем ће Град Београд 256.000 евра помоћи изградњу Градске куће у Сокоцу.

Додик је рекао да је захвалан за помоћ за изградњу Градске куће на Сокоцу, коју ће заједно градити Србија, Београд и Република Српска и Соколац.

Он је рекао да је свих ових година његове успјешне сарадње са предсједником Србије Александром Вучићем и предсједником Привременог органа града Београда Александром Шапићем увијек било прво питање – шта можемо помоћи.

"То није било питање зато што смо ми у некој социјалној позицији, а Србија и Београду некој раскошној позицији, него питање људи, припадника српског народа, браће у сваком погледу који се занимају за позицију Срба гдје год се налазе", рекао је Додик, а преноси АТВ.

Додик је истакао да је Соколац један од важнијих српских мјеста на простору не само Српске и БиХ, али да сам не може да изнесе све те изазове који се сматрају да су потребни да буду ријешени.

"Тамо се налази гробље гдје су сахрањени борци погинули на сарајевском ратишту и ми морамо водимо рачуна. Хвала Шапићу за осјећај да буду дио тог пројекта", рекао је Додик.

Предсједник Привременог органа града Београда Александар Шапић рекао је да ће Србија и Београд наставити да брину о српском народу у Републици Српској те да је потписа протокол о донацији

Начелник Сокоца Милован Бјелица рекао је да је општина Соколац захвална Влади Србије, граду Београду и Шапићу на помоћи коју је до сада имала и коју ће и даље имати.

Бјелица је најавио да ће општина Соколац у знак захвалности Београду на помоћи и подршци један плац да уступи овом граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана