Нагомилани губитак “Аеродрома” 7,32 милиона

М. М. Б.
Нагомилани губитак “Аеродрома” 7,32 милиона

БАЊАЛУКА - Акумулирани губитак “Аеродрома РС” на крају прошле године достигао је износ од 7,32 милиона марака, наведено је у ревизорском извјештају тог јавног предузећа који је урадила независна ревизорска кућа “Grant Thornton ”.


Такође, ревизори су навели и да су крајем прошле године текуће обавезе “Аеродрома” превазилазе текућу имовину за износ од 5,32 милиона марака.

- Управа овог јавног предузећа сматра да уз помоћ Владе Републике Српске предузима све неопходне мјере у вези са континуираним пословањем - стоји у ревизорском извјештају који ће бити разматран на сједници Скупштине акционара овог предузећа, која је најављена за 28. јун.

У истом документу стоји и да су на крају прошле године против предузећа вођена три судска спора чија је процијењена вриједности 460.429 КМ.

- Предузеће се на дан 31. децембра 2023. године јавља као тужитељ у једном судском спору чија је процијењена вриједност 62.383 КМ - наводе ревизори.

Навели су да је, према информацијама из управе, након 31. децембра против предузећа покренуто шест судских спорова у износу од 411.640 КМ. - Поред тога, киоск који је у саставу пристанишне зграде је престао са радом и у току је процедура отварања стечајног поступка за повезано правно лице “АРС турс” Бањалука - навели су ревизори.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана