Мостар:Два пута предлагане промјене спорних назива улица

Срна
Мостар:Два пута предлагане промјене спорних назива улица

Мостар - Градоначелник Мостара Љубо Бешлић назвао је лицемјерном и политикантском иницијативу коју је посланик СДП-а БиХ Денис Бећировић упутио Колегијуму Представничког дома Парламента БиХ, а којом би тај дом позвао надлежне органе Града Мостара да укину називе улица у Мостару које носе имена Миле Будака, Јуре Францетића и /Анте/ Вокића - /Младена/ Лорковића.

"Осим што му то није у опису посла, као ни надлежности споменутог високог дома, више је него јасно како је овај посланик у недостатку било каквих сувислих политичких иницијатива којима би оправдао своју високу плату, још једном хтио својом лицемјерном и политикантском иницијативом скренути мало пажње на себе", наводи се у саопштењу из Градске управе Мостара.


У саопштењу се додаје да је бивши потпредсједник СДП-а могао преко својих страначких другова у Градском вијећу Мостара промијенити имена тих улица да је искрен и политички коректан у оном што предлаже.

Из Градске управе подсјећају да је Бешлић два пута у Градском вијећу Мостара службено предлагао да се промијене имена три споменуте улице, које су своје име добиле у рату и да се тим улицама дају имена по познатим мостарским и пјесницима из БиХ.

"Лицемјерно је данас приговарати то питање градским властима у Мостару, градоначелнику, СДС-у или ХДЗ-у БиХ, чији су вијећници у Градском вијећу Мостара тај приједлог подржали, јер промјену нису хтјели управо они који су сада накнадно дошли памети, те нам својим ниским демагошким потезима држе предавања о Мостару какав је био и какав би требао бити", истиче се у саопштењу.

Градске власти поручују да је ово питање искључиво у домену локалне власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана