Младић из БиХ на крузеру "Diamond Princess" тестиран на вирус корона, резултат негативан

А.Ј.Р.
Младић из БиХ на крузеру "Diamond Princess" тестиран на вирус корона, резултат негативан

ТОКИО - Држављанин БиХ, члан посаде на крузеру "Diamond Princess " који је у карантину већ данима због вируса корона, није заражен смртоносним обољењем, показали су резултати теста.

Амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан за "Глас Српске" је рекао да је младић тестиран на вирус корона те да је резултат негативан.

- И поред незавидне ситуације у којој се налази, он је у добром психофизичком стању, врло је прибран и одговоран како према себи тако и према другима и  стриктно се придржава прописаних мјера заштите. Свакодневно смо у контакту и тренутно му ништа не недостаје – казао је Берјан.

Према његовим ријечима, посада крузера је највише изложена вирусу јер нису у режиму карантина као путници и редовно извршавају своје редне обавезе.

- Наш држављанин срећом не ради на пословима који су у директној вези са сервисирањем потреба путника и стога је мање изложен контактима са другим људима, барем оним са путницима – казао је Берјан и истакао да је до данас 713 особа са крузера тестирано на вирус, а зараза је потврђена код њих 218.

Додао је да ће од сутра почети постепена евакуација тестираних путника са брода, нарочито старијих, као и оних који су лошијег здравственог стања али који нису заражени вирусом корона.

- Још увијек није извјесно да ће крај карантина за путнике и чланове посаде бити 19. фебруара, обзиром на свакодневне нове случајеве заразе вирусом корона али надамо се, захваљујући огромном напору јапанске стране и великој пожртвованости медицинских радника на броду, да ће се ширење заразе ускоро стабилизовати – наводи Берјан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана