Миличевић: Додик је некада СДС клеветао ОХР-у, а данас клевеће опозицију Путину

ГС
Миличевић: Додик је некада СДС клеветао ОХР-у, а данас клевеће опозицију Путину

Предсједник Српске демократске странке (СДС) Милан Миличевић коментарисао је састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са руским лидером Владимиром Путином.

"Додик је превазишао сам себе у свом недоличном и недржавничком понашању. Не могу да се не сјетим да је Додик на исти начин ОХР-у некада клеветао СДС, баш као што је данас клеветао опозицију предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину, износећи најобичније лажи", рекао је Миличевић.

Истакао је да предсједник РС, по Уставу Републике Српске представља јединство грађана и да никада неће говорити ружно о својим грађанима.

"Поготово, никада неће лагати и износити неистине, зарад ситног личног интереса", рекао је Миличевић.

Предсједник СДС-а упутио је Додику неколико питања.

"Ко је прихватио НАТО-ов Програм реформи и активирао Акциони план за чланство у НАТО-у? Ко гази закључке Народне скупштине који се односе на Уставни суд БиХ и одлазак страних судија? Ко је договорио нову правосудну инстанцу на нивоу БиХ – Апелациони суд БиХ? Ко је усвојио седам европских закона и припремио још три, без Закона о Уставном суду БиХ? Ко је у финансијску дубиозу довео бројна јавна предузећа?", казао је Миличевић.

Додатно га је упитао чији пријатељи и породице су стекли десетине и стотине милиона, док је народ све сиромашнији.

"Ко мрским западњацима нуди руднике литијума и жели уништити најплоднији дио Републике Српске? Ко је срозао и до посрнућа довео све сегменте друштва? Ко је одговоран јер је у Републици Српској сваки дан све мање становника? Да ли је ово урадила опозиција или он?", упитао је Миличевић, преноси Фена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана