Мектић јавно поцијепао књижицу Војске РС VIDEO

Танјуг
Мектић јавно поцијепао књижицу Војске РС VIDEO

Министар безбједности БиХ Драган Мектић је на конференцији за новинаре у Бањалуци јавно поцијепао чланску књижицу Војске Републике Српске.

Он је поново говорио против Милорада Додика и СНСД-а.

Мектић је цијепање књижице ВРС објавио на Твитеру, а новинарима је рекао да се тиме солидарисао с командантом из Невесиња, те да је имао намјеру да позовем борце да у знак протеста због односа Републике Српске према њима изврше, како је рекао, јавно спаљивање борачких књижица.

Оптужио је члана Председништва БиХ Милорада Додика да износи лажи и дезавуише грађане тврдњама да Савјет министара БиХ, односно Министарство безбједности БиХ нема план када је у питању мигрантска криза.

"Након што су од РС направили празну љуштуру, из које одлазе људи, сада треба да руше и БиХ. Нисам за то. Додику није проблем да руши БиХ, јер има вилу у Београду. Своју и судбину своје породице сам везао овдје, немам виле на Београду, Кипру, Бечу..., као неки политичари и немам гдје одавде и велика већина људи нема алтернативу", рекао је Мектић, пренио је сарајевски портал Кликс.

Казао је да на свакој сједници Савјета министара имају тачку дневног реда везано за проблем миграција, док, наводи, Додик није предложио ниједну мјеру како би се спречио улаз миграната на источној граници БиХ.

"Неколико пута Председништво БиХ је тражило да доставе оперативни план управљања мигрантском кризом и те изводе смо упутили Предсједништву и ниједна од тих мера није прошла. Имамо проблема с Граничном полицијом БиХ, недостаје око 500 полицајаца и прва мјера је била да се попуни недостајући кадар. Али, Предсједништво БиХ као предлагач буџета није одобрио проширење буџета за Граничну полицију нити за иједну марку за ријешавање проблема миграција", тврди Мектић.

Проблем је, каже, и недовољна опремљеност Граничне полиције, у односу на сусједне земље.

Мектић подсјећа да је тражио и учешће војске БиХ, чији припадници не би били наоружани и били би потчињени Граничној полицији те фокусирани једино на сузбијање нелегалних миграција.

"Милорад Додик није дозволио ни ту мјеру", рекао је Мектић и додао да је Додик 'против и ангажовања Фронтекса на БиХ граници".

Тврди да је лажна информација да је начинио споразум по којем Федерална полиција треба да дође на простор РС, као и да је одржан састанак на којем се вршио притисак на директора Граничне полиције да се уведе Федерална полиција на простор РС", рекао је министар.

Додика је оптужио и да му не одговара размјена ДНК података, базе регистрованих возила те борбе против криминала и корупције.

"Не да да се интегришемо у Европу", поручио је Мектић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана