Медији објавили снимак на којем Пленковић политичаре из БиХ назива преварантима

ГС
Медији објавили снимак на којем Пленковић политичаре из БиХ назива преварантима

ЗАГРЕБ- Објављено је неколико снимака на којима хрватски премијер Андреј Пленковић вријеђа чланове опозиције, Домовинског покрета и Моста те напада медије у Хрватској.

Национал.хр је објавио аудиозапис у којем премијер говори о младим генерацијама које су због медија одгојене на погрешан начин.

"Јер ова клика лијевих медија, пет кључних медија који нас руше, а њега не дирају или га дижу… То је Национал, то је Н1, то је Индеx, то је 24 сата и то је Телеграм. То су сви у групама, један напише чланак, у пет минута је на свих пет платформи, иста ствар", говори Пленковић о медијима.

Аудиоснимак чији комплетан транскрипт доноси штампано издање Национала, које је због предизборне шутње у цијелој Хрватској изашло у понедјељак, траје пола сата те открива Андреја Пленковића у досад непознатом свјетлу - приказује га у ситуацији у којој се у више наврата користи непримјереним рјечником.

Национал.хр данас је објавио дио аудиоснимке у којој Пленковић износи бројне увреде на рачун мостоваца, посебно Николе Грмоје, Мостовог кандидата за премијера, као и Нине Распудића.

"Грмоја… то је све шупља прича, то су преваранти. Најбољи је био Јамбо, Јамбо је мени још 2016. рекао: 'Слушај, то ти је пријатељу секта. Секта. Вјеруј мени.' Сваки пут кад ми пошаље поруку, ја кажем: 'Имао си право!' Јер их познаје. Ми нисмо довољно знали. Зато ми морамо остварити резултат који ће нам омогућити формирање парламентарне већине без ненормалних уцјењивача. То је наш циљ", рекао је Пленковић.

Потом је додао да Мост има само једну жељу. "Они се желе мени осветити што сам их бацио кроз прозор. А сви су за институционалну помоћ. Девет заступника, прије су за Врапче него за Горњи град", рекао је.

Кад је Пленковић то изјавио, окупљени на састанку су се почели смијати у знак одобравања.

Потом је Пленковић наставио: "Није то смијешно… То нису нормални људи, то се види. Ја сам гледао те људе на Влади, једна ствар коју сам рекао и тада, тад је и Васо рекао, то су ти луђаци, немој с њима. Имао је право. Баш луђаци. Имао је потпуно право, ја то нисам знао, али сам релативно брзо схватио о чему се ради… То су болесници. На њих нећемо рачунати."

У том полусатном монологу Пленковић је извријеђао и Нину Распудића, мостарског политичара који је у сабору заступник Моста.

"Онај Распудић, исто тешки преварант… То је исто срамота, значи човјек је изрод који нема везе с нама, који је љевичар, можда је неки род, тазбина Драгану Човићу, који се од њега дистанцирао кад је чуо о чему се ради. Они лажу, мажу да су они нека десна опција. Та десна опција нема ништа, апсолутно ништа. Њима је циљ само идеолошки мораториј", рекао је, између осталог, Пленковић, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана