Лукић: Tужилаштво доказује да је неко крив јер је поштовао закон !

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Вршилац дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милош Лукић изјавио је да су на данашњем рочишту пред Судом БиХ видјели наставак правног парадокса у којем Тужилаштво БиХ, које је очигледно у служби колонијалне управе, доказује да је неко крив због тога што је поштовао закон.

“Видјели смо још једну ствар која сада може да уђе у политиколошку праксу, а то је да је колонијална управа спустила своје административне пипке и на ниже нивое осим Тужилаштва, па да постоје неке врсте њихових службеника који могу ући у било коју институцију и рећи жово је званични документж и ви се сада морате понашати према њему, и да то Тужилаштво прихвати”, изјавио је Лукић на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је додао да је приликом доласка на суђење прошао поред зграде ОХР-а која га је подсјетила на роман под називом “Човјек у високом дворцу”.

“У њему се ради о алтернативној историји која се односи на то шта би се десило у свијету да је нацистичка Њемачка побиједила у Другом свјетском рату. Вјерујем да је неко пао у кому 1944. године и данас се пробудио овдје код нас и да види да овим простором управља један Нијемац, те да су Срби криви за геноцид - да би повјеровао да се тако нешто десило”, рекао је Лукић.

Он је захвалио свима који су дошли да њему и предсједнику Републике Српске пруже подршку пред Судом БиХ и који брину о њиховој безбједности.

Судија Сена Узуновић је на данашњем рочишту на суђењу Додику и Лукићу пред Судом БиХ одбила приједлог одбране за саслушање Кристијана Шмита, предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића и Мајкла Гестингера.

Прихваћени су приједлози Додикове одбране за саслушање предсједника Вијећа народа Републике Српске Сребренке Голић и генералног секретара предсједника Републике Српске Јелене Пајић Баштинац, те одређени материјални докази.

Прихваћен је и приједлог одбране Лукића за саслушање Далибора Панића и Горана Босанчића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана