Лукић потписао одлуке о објављивању Указа предсједника Републике

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Новоизабрани вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић потписао је јутрос одлуке о објављивању Указа предсједника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу закона да се одлуке Високог представника не објављују у Службеном гласнику и да се одлуке Уставног суда не примјењују на територији Српске.

Указ ће још данас бити објављен у Службеном гласнику.

Лукић је рекао да је потписао све неопходне документе потребне да се у Службеном гласнику у процедуру пусти објављивање указа предсједника о проглашењу закона, као и аката и закључака које је усвојила Народна скупштина.

Ријеч је о Закону о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, којим је онемогућено објављивање одлука ОХР-а и нелегитимно изабраног Кристијана Шмита у Службеном гласнику Републике Српске, као и о Закону о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској који предвиђа да се одлуке овог суда неће примјењивати и извршавати на територији Српске док Парламентарна скупштина БиХ не донесе закон о Уставном суду БиХ.

-Овај акт који се односи на Уставни суд БиХ на снагу ступа сутра, односно дан након објављивања у Службеном гласнику, а Закон о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске ступа на снагу осам дана по објављивању у Службеном гласнику - рекао је Лукић.



Он је појаснио да на овом плану не треба правити велику причу и дизати прашину, јер је ријеч о још једном радном дану у Службеном гласнику.



- Стојимо на располагању грађанима и институцијама Српске када је ријеч о објављиању свих ових прописа. Тако ће бити и убудуће, посебно када се доносе овако важне одлуке о указима предсједника Српске. У том смјеру за нас неће постојати ни субота ни недјеља и радиће се сваки дан да би се прописи објавили што прије -  рекао је Лукић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана