Лукић: Генерал Младић инсистира да сутра присуствује изрицању пресуде

Срна
Лукић: Генерал Младић инсистира да сутра присуствује изрицању пресуде

Београд - Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић инсистира да сутра присуствује изрицању пресуде пред Хашким трибуналом, изјавио је Срни Младићев адвокат Бранко Лукић.

„Он ће доћи. Ми ћемо покушати да проценимо да ли може да издржи, иако нисмо стручњаци, али он инсистира да буде присутан“, рекао је Лукић.


Лукић, који је данас посјетио Младића у притворској јединици у Хагу, сматра да генерал неће моћи да издржи у судници све вријеме изрицања пресуде јер је његово здравствено стање веома лоше.

„Да ли ће они правити неке паузе, не знам. Када је било суђење ми смо по сат времена радили, па 20 минута правили паузу. Да ли су то сада имали у виду, не знам“, додаје Лукић.

Он каже да ће одбрана сутра рећи да се противи изрицању пресуде генералу Младићу у оваквом здравственом стању.

„Види се да је лоше, баш лоше, али они имају начина, њега мало подигну лековима. Приметили смо да се то дешава када га породица посећује. Он буде мало боље, али после тога баш буде лоше. Али, они могу да раде шта хоће и без њега. Самовоља је самовоља, шта да радимо. Ми ћемо бити под протестом сутра у судници“, рекао је Лукић.

Хашки трибунал изрећи ће сутра пресуду некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, оптуженом за ратне злочине током протеклог рата у БиХ.

Изрицање пресуде заказано је за 10.00 часова, а, према најавама, трајаће до 12.30 часова.

Тужилаштво и одбрана износили су завршне ријечи од 5. до 15. децембра прошле године.

Генерал Ратко Младић ухапшен је у Србији и изручен Хагу у мају 2011. године, а суђење му је почело у мају 2012.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана