Кошарац: Окупљање око институција Српске - одговор на нападе

Срна
Кошарац: Окупљање око институција Српске - одговор на нападе

БАЊАЛУКА - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да постоји наратив код Бошњака и међународног фактора у континуираној борби против Републике Српске, интереса српског народа и да то постаје политички вулгарно, те нагласио да је најбољи одговор на то окупљање око институција Српске и њеног уставног капацитета.

-Постоје појединци који без званичних ставова и одлука институција у БиХ прокламују неке идеје засноване на „Исламској декларацији” Алије Изетбеговића и вјерујем да та борба против Српске не јењава, само се користе различите врсте алата - рекао је Кошарац новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио на низ одлука Уставног суда БиХ које су биле усмјерене против Републике Српске, на одлуке високих представника, одлуке нелегитимног (високог представника) Кристијана Шмита, те различите нападе политичког Сарајева на уставни капацитет Републике Српске.

Према његовим ријечима, најављена резолуција о Сребреници у Генералној скупштини УН је класична подвала с циљем да буде сатанизован српски народ и да се уђе у коначни обрачун са Републиком Српском.

-Спонзор такве активности су управо одређене структуре из иностранства, али и лидери политичких структура из Сарајева. То контаминира наше односе. Очигледно да Бошњаци не желе са нама ништа, а кад ми кажемо да не желимо са Бошњацима да дијелимо БиХ, онда смо ми проблематични - напоменуо је Кошарац.

Он сматра да ће Република Српска имати квалитетне одговоре засноване на политикама њених институција, у складу са Уставом.
-Најбољи одговор је да се окупимо око институција Републике Српске, њеног уставног капацитета и мислим да ће народ на вечерашњем митингу показати да не одустаје од Републике Српскле - истакао је Кошарац.

Кошарац је назвао забрињавајућим поруке лидера опозиције да је ријеч о “Додиковом скупу”, наводећи да је то скуп српског народа, са намјером да се одбрани уставни капацитет Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана