Којић: Живи уписани у Поточарима као жртве су доказ лажи и манипулација

ГС
Којић: Живи уписани у Поточарима као жртве су доказ лажи и манипулација

БАЊАЛУКА - Списак из ЦИПС-а на којем је 87 лица која су жива, а уписана међу жртве злочина у Сребреници јула 1995. године нова је потврда да је прича о наводном геноциду велика лаж, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Којић је навео да сви који данас живе у Сребреници, али и они који су ту раније били, познају Јусуфа Смајловића, чије је име уписано у Меморијалном центру Поточари иако је жив.

- Јусуф је радио у општини у Сребреница, као возач. Најчешће је возио начелника. Возио је и мене више пута, као радника општине - рекао је Којић за Срну.

Он је навео да Смајловић, након објављивања списка из ЦИПС-а, тврди да са тим нема везе и да је "ријеч о другом човјеку".

- Која је вјероватноћа да постоји још један човјек са истим именом и презименом, истим именом оца и истим датумом рођења?! Вјероватно да је Смајловић већ добио инструкције шта треба да каже. Можда му је и Насер Орић или његови људи, сугерисао да се огради од тога - рекао је Којић.

Којић је навео да је то само један од доказа да је Меморијални центар Поточари "ништа друго, него фабрика лажи".

- То је амбасада свих оних амбасада које мрзе Републику Српску - рекао је Којић.

Он је подсјетио на стручна истраживања и оцјене да се у Сребреници није десио геноцид.

- Гласање о резолуцији потврђује наше тезе да је то само фарса и манипулација - рекао је Којић.

Он је увјерен да би се до сада подигла велика побуна да списак из ЦИПС-а није тачан.

- Директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић први би се побунио и доказивали би нам да нисмо управу - рекао је Којић и додао да је ово побједа истине над лажима.

Постоји списак 87 лица, чија су имена уклесана на спомен-плочама у Меморијалном центру Поточари, евидентирана су у новој бази ЦИПС-а.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић недавно је рекао да је намјера да ускоро буде издата брошура са именима свих који су наведени као жртве, а били су живи на дан отварања Меморијалног центра у Поточарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана