Кажњени полицајци који су "зажмирили" на оружје Шмитовог обезбјеђења

ГС
Кажњени полицајци који су "зажмирили" на оружје Шмитовог обезбјеђења

Три гранична полицајца кажњена су смањењем плате од 15 одсто у наредна три мјесеца јер су допустили осигурању Кристијана Шмита да унесу оружје у БиХ.

Како је потврђено Кликсу, комплетна смјена на Међународном граничном прелазу Градишка односно полицијски службеници Граничне полиције БиХ иницијала Б.Ч., Х.К. и С.Б. јуче је након спроведеног дисциплинског поступка кажњена новчаном казном умањења плате од 15 одсто у наредна три мјесеца.

Кажњени гранични полицајци су, како незванично сазнаје Клиx, Сафет Бадњар, Хасан Крехмић и Бошко Чивић.

Разлог кажњавања, по ставу Дисциплинске комисије, лежи у пропуштању уласка у БиХ оружја које су унијели припадници осигурања Шмита, кога у Федерацији признају за високог представника а у Српској третирају као њемачког дипломату или туристу.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је за РТРС, да се нада да је кажњавање граничних полицајаца, који дозволили обезбјеђењу да нелегално унесу оружје у БиХ почетак расвјетљавања легалности боравка Шмита на територији БиХ и његовог наоружаног обезбјеђења.

Нешић је најавио да ће у понедјељак тражити да му буду достављене све информације у вези спроведеног поступка, а у којем су наводно кажњена тројица граничних полицајаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана