Кандидатске листе за Дом народа Парламента БиХ и Вијеће народа Српске

Срна
Кандидатске листе за Дом народа Парламента БиХ и Вијеће народа Српске

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске данас ће Централној изборној комисији БиХ доставити на потврду и овјеру кандидатске листе за делегате Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и делегате Вијећа народа Српске.

За кандидатску листу за делегате у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа народни посланик Дарко Бањац предложио је Драгутина Родића, Слободана Ногу и Бориса Јаћимовића.

Приједлог СДС-а су Младен Босић, Бранко Блануша и Младен Шумар, док је Социјалистичка партија /СП/ предложила Слободана Протића, Душка Милуновића и Јадранку Ђукић, саопштено је из кабинета предсједника Народне скупштине Републике Српске.

Партија демократског прогреса /ПДП/ је предложила Младена Иванића, Милана Ђукића и Снежану Стојановић.

Приједлог народног посланика Срђана Мазалице су Душанка Мајкић и Дарко Андрић, док је народни посланик Душица Шолаја предложила Лазара Продановића и Браниславу Милекић.

Кандидати народног посланика Радована Вишковића су Никола Шпирић и Владо Глигорић, а народног посланика Игора Жунића су Средоје Новић и Саша Бурсаћ.

За кандидатску листу за делегате у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа народни посланик Драган Чавић предложио је Војислава Глигића.

Приједлог Уједињене Српске су Славко Дуњић, Дарко Кременовић и Валентина Бранковић.

Народни посланик Дарко Бањац предложио је Огњена Тадића, Синишу Никића и Јована Вуковљака, народни посланик Милан Тубин предложио је Александру Пандуревић и Весну Адамовић, док су приједлог СП-а Живко Марјанац, Рајко Ћапин и Светлана Недић.

Приједлог ПДП-а су Мирослав Лазаревић, Ранко Смиљанић и Перо Шикман, а СДС-а Вукота Говедарица, Наде Планинчевић и Младен Кајкут.

Драгана Ристића, Славицу Јовановић и Сању Мочевић предложила је народни посланик Ранка Перић Ромић.

Народни посланик Гордана Тешановић предложила је Драгољуба Давидовића, Сању Вулић и Дениса Пијетловића, кандидати народног посланика Саше Поповића су Јасна Лукић, Весна Јунгић и Борис Спасојевић, док је народни посланик Никола Шпирић предложио Милицу Марковић, Љубицу Миљановић и Гордану Трампић.

За кандидатску листу за делегате у Вијеће народа Републике Српске из реда бошњачког народа народни посланик Бегија Смајић предложио је Фарука Ђозића, Шабана Сивића и Адиба Ђозића.

Приједлог народног посланика Едина Рамића су Џевад Махмутовић, Михнет Окић, Мурис Чиркић, Ахмет Чиркић, Алија Табаковић, Џемалудин Шабановић, Самир Баћевац, Елвир Хаџиомеровић, Анита Хоџић и Исмет Шепо.

Игор Бошњак, Денис Туркановић и Ћима Мулаосмановић су кандидати народног посланика Дениса Шулића.

За кандидатску листу за делегате у Вијеће народа Републике Српске из реда хрватског народа ХДЗ БиХ, члан ад хок клуба Ивица Марчинковић предложио је Давора Чордаша, Марију Рапо, Драгана Јуричевића, Мирка Панџу и Илију Павловића.

Приједлог ХДЗ-а БиХ, члана ад хок клуба Маријана Кљајића су Иво Мијић, Петар Гагулић, Тања Зовко и Анкица Олујић Мандић, приједлог ХДЗ-а БиХ, члана ад хок клуба Иване Надаревић су Иво Камењашевић, Мато Марјановић, Анто Надаревић, Никола Бошњак и Катарина Божановић.

Приједлог народног посланика Мије Перкунића су Иво Бошњак и Мато Лучић.

Приједлог члана ад хок клуба Маријана Туњића су Ђуро Ивановић и Денис Ивановић.

Зденка Гојковић, Предраг Глухаковић и Анкица Батинић кандидати су СП-а.

Народни посланик Иванка Марковић предложила је Драгана Микића и Гордану Рајчевић, док су Нада Тешановић, Ивка Ристић и Сања Ковачевић приједлог народног посланика Жељке Стојичић.

За кандидатску листу за делегате у Вијеће народа Републике Српске из реда осталих народа члан ад хок клуба Бранко Декет предложио је Раденка Рикића и Љубишу Декета, док је члан ад хок клуба Жељко Радоњић предложио Данијела Пухалића и Жељка Драгичевића.

Франц Сошња и Дубравка Мацановић кандидати су члана ад хок клуба Саше Чудића, а Јована Чаркић и Александра Далшашо Лепир кандидати члана ад хок клуба Дејана Куртиновића.

Иницијатива за избор делегата из Републике Српске у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и у Вијеће народа Републике Српске покренута је у првом дијелу прве сједнице 10. сазива Народне скупштине, који је одржан 19. новембра.

Усвојеним закључцима је затражено да политичке партије или народни посланици до 28. новембра до 15.00 часова парламенту доставе приједлоге једног или више кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана