Изетбеговић: СДА против смјене Хелеза, треба смијенити цијели Савјет министара

Срна
Изетбеговић: СДА против смјене Хелеза, треба смијенити цијели Савјет министара

САРАЈЕВО - Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је вечерас да ће ова политичка партија од истражних органа тражити да испитају тврдње СНСД-а и СДП-а БиХ о радикализацији у Федерацији БиХ и наводном постојању кампова за обуку у Републици Српској.

Изетбеговић је рекао да су изјаве министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о војним камповима у Републици Српској "озбиљне".

"Кад је у питању захтјев за смјену Хелеза, СДА то неће подржати јер сматрамо да цијели Савјет министара треба смјенити", рекао је Изетбеговић новинарима у Сарајеву након сједнице Предсједништва СДА.

Он тврди да власти у БиХ нису учиниле ништа за отварање преговора са ЕУ, након што је Европска комисија прије мјесец дана дала условно зелено свјетло.

"СДА ће у парламентарну процедуру упутити приједлог измјена Изборног закона ради унапређења изборног процеса. Оцјењујемо лошим рад федералне Владе. На позиције се постављају некомпетентни кадрови из жтројкеж, а посљедице се већ виде", рекао је Изетбеговић.

Он је подсјетио да је Представнички дом Парламента ФБиХ одржао само седам редовних сједница, а у првој години свог мандата усвојио је мање закона него у двије седмице прошлог сазива.

"Ни Влада ФБиХ нема усвојен програм рада. Најављено је повећање цијена електричне енергије. Свједочимо губитку радних мјеста и гашењу погона", рекао је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана