Изетбеговић о смјени супруге Себије: Никада се нисмо повлачили пред насилницима нити ћемо

ГС
Изетбеговић о смјени супруге Себије: Никада се нисмо повлачили пред насилницима нити ћемо

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић реаговао је на смјену његове супруге Себије Изетбеговић са позиције генералне директорице КЦУС-а те је поручио како се о овом потезу оглашава као предсједник странке.

Између осталог, Изетбеговић је рекао како је над Себијом Изетбеговић проведен линч.

"Био сам у дилеми да ли да се оглашавам са позиције предсједника СДА, јер је ријеч о мојој супрузи. И не бих се огласио као супруг, јер се Себија зна и сама добро бранити. Оглашавам се као предсједник странке која се 33 године супротставља свакој врсти насиља, неправде, неистине и неморала - и наставит ће да то ради. Линч који је проведен над Изетбеговић је све то - насиље и неправда утемељена на неистини, а омогућена растућом кризом морала у бх. друштву у којем се монтажама и медијским кампањама замјењују улоге добрих и лоших, поштених и непоштених, образованих и необразованих... Управо та криза морала, зихераштво и шутња оних који су морали дићи глас, јер добро знају шта је истина а шта лаж, омогућили су да се ова срамотна и протузаконита ствар деси", рекао је Изетбеговић.

Поручио је како су сви који су пратили рад Изетбеговић свједоци, како истиче, двију истина.

"Прве, да су јасно, без остатка, демантоване лажи које је пласирао Асим Курјак тврдећи да Себија Изетбеговић није докторирала и да јој он није био ментор, те да се није образовала у Загребу. Јавно су предочени материјални докази, видеоснимци, индеx и остала документација које су те лажи потпуно раскринкале. И друге, да је професорица Изетбеговић довела у ред функционисање КЦУС-а, најзначајније и највеће здравствене институције у Босни и Херцеговини. Враћен је дуг од преко 100 милиона КМ за који сви добро знамо како је и у чијим мандатима настао, заштићени су пацијенти и значајно поправљен њихов статус, стална је ефикасна борба против корупције, зановљен је стручни медицински кадар, изграђени нови објекти, набављена нова опрема, повећане плаће љекарима и медицинском особљу", истиче Изетбеговић.

Такође, предсједник СДА је рекао и како је Себију Изетбеговић смијенио незаконити Управни одбор КЦУС-а.

"Те незаконитости, правно и политичко насиље, свакако ће свој епилог добити на суду. Као и одлуке Сената Универзитета у Сарајеву. Потрајаће то, али у позитиван исход нимало не сумњам. А док право и правда не стигну, оно што можемо и требамо одмах урадити јесте да - у складу са властититом савјешћу - заузмемо став и не повлачимо се пред насилницима који се монтираним процесима обрачунавају са политичким неистомишљеницима. Ма ко они били", мишљења је Изетбеговић.

На крају, поручио је и како се СДА никада није повлачила, преноси Кликс.

"Јер, напад на вриједног и доказаног менаџера, на парламентарног заступника који је у два претходна изборна циклуса освојио највећи број гласова у својој изборној јединици, на супругу бившег члана Предсједништва БиХ, само је увод у напад и дисциплиновање свакога за кога насилници процијене да им стоји на путу. СДА се пред лажовима и насилницима никад није повлачила. Нити ће", закључио је предсједник СДА Бакир Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана