Именоване судије и тужиоци

Срна
Именоване судије и тужиоци

САРАЈЕВО - Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ донио је одлуку о именовању носилаца правосудних функција у БиХ, који ће на дужност ступити 3. јануара 2024. године.

Током другог дана сједнице Савјета на позиције судија Основног суда у Бањалуци именовани су Татјана Чорни, Марко Писаревић, Дејана Тепић и Лана Јусуфбашић, саопштено је из ВСТС-а.

На позиције тужилаца тузланског Кантоналног тужилаштва именовани су Адмир Алиспахић, Амра Ибраковић и Кемал Синановић.

На позиције стручних сарадника у општинским судовима именовани су Сабина Скробо у Бугојну, Едина Захировић у Тешњу, Емира Ћехајић у Цазину, Немања Томић у Ливну, а Дамир Арнаутовић у Општинском суду у Завидовићима.

При доношењу одлуке о именовању, у обзир су узети критеријуми попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима, способности да савјесно и одговорно обавља дужности, однос са радним колегама, понашање ван посла, професионалне непристраности и угледа.

"При именовању, ВСТС БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана