И СДС би могао имати кандидата за градоначелника Бањалуке

Огњен Тешић
И СДС би могао имати кандидата за градоначелника Бањалуке

БАЊАЛУКА - Уколико не дође до договора о заједничком опозиционом кандидату у Бањалуци, и СДС би могао понудити име за највишу градску функцију, како би покушао колико-толико вратити ову странку у живот у граду на Врбасу, потврђено је незванично за „Глас Српске“ из поменуте партије.

Имајући у виду да није изгледно помирење на релацији актуелног градоначелника и потпредсједника ПДП-а Драшка Станивуковића и предсједнице Народног фронта Јелене Тривић, у СДС-у кажу како онда морају гледати шта је најбоље за њих саме јер су изласком јединог одборника Александра Петковића из њиховог чланства престали да постоје у парламентарном животу највећег града.

Истовремено, изласком народног посланика Милана Радовића, бањалучки СДС остао је без представника и у републичком парламенту.

„Станивуковић је већ најавио да ће се поново кандидовати, а прошле седмице је и Тривићева поручила да ће НФ имати свог кандидата, па не постоји разлог да и ми немамо свог. Спремни смо разговарати о томе да подржимо заједничког кандидата опозиције али ако не буде воље са друге стране и ми ћемо изаћи са својим кандидатом“, истиче извор „Гласа“ те додаје да би на овај начин највећа опозициона странка у Српској „погурала“ и своју листу.

Како нам је потврђено, врх странке ће дати „зелено свјетло“ СДС-овој кандидатури.

„Руководству градског одбора је речено да ће имати аутономију када су овакве одлуке у питању. Сугерисано је само да се са кандидатом не узлази у изборну трку уколико буде постигнут договор свих из опозиције“, истиче наш извор.

Уколико дође до оваквог епилога, Бањалучани ће у октобру наредне године бирати првог човјека града између најмање четири а можда и више кандидата. Поред ПДП-а, НФ-а и СДС-а, сигурно је да ће и владајући блок предвођен СНСД-ом имати свог кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана