Хелез: Молим Бога да опозиција у Српској добије делегата у Дому народа

АТВ
Хелез: Молим Бога да опозиција у Српској добије делегата у Дому народа

САРАЈЕВО- Промјена имена Републике Српске и четврти делегат опозиције у Дому народа, то су жеље актуелног министра одбране у Савјету министара БиХ Зукана Хелеза.

Четвртом делегату радује се заједно са ПДП-ом. Централна изборна комисија у којој сједе људи повезани са странкама опозиције у Српској поново је признала спорни листић листе ПДП-а двије године након формирања Дома народа.

Да би СНСД могао остати без четвртог делегата Хелез моли Бога.

"То је добро. Има опција да би се могао промијенити сазив Савјета министара. Добро је јер би била проходност закона. Без обзира ко би био у Савјету министара, ми би могли усвајати законе. У Представничком дому има већина, у Дому народа има већина. Сазив Савјета министара у коме су били људи из садашње опозиције, Мектић, Шаровић итд. ишло је. Добро би то било, молим Бога и ове институције које то проводе да се деси", поручио је Хелез.

Он је такође поручио да би "ситницу" која штити народе у БиХ од прегласавања требало избацити и да би онда све функционисало. Управо због те "ситнице" дошло је до рата у БиХ, али Хелез жели да мијења Устав БиХ.

"Дејтонски мировни споразум и наш Устав је направљен тако да може да се блокира. Може читав мандат да се не донесе закон. У сваком разговору са представницима међународне заједнице инсистирам да само то измијене. Ништа нам више не треба, само да се уклони тај мали ставак у Уставу и да отклонимо ту блокаду. Ми би до сада били члан ЕУ и НАТО савеза", поручио је Хелез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана