Несторовић: Не можемо да напустимо тај покрет, јер смо га основали

СРНА
Несторовић: Не можемо да напустимо тај покрет, јер смо га основали

БЕОГРАД - Један од оснивача Покрета "Ми – глас из народа" Бранимир Несторовић рекао је за Срну да ће наставити са формирањем странке, након што су поједини чланови погазили принципе за које се залаже, те најавио да ће у парламенту Србије имати клуб под називом "Прави МИ".

"Ми не можемо да напустимо тај покрет, јер смо га и основали. Могу они да напусте наш покрет", рекао је Несторовић, реагујући на саопштење дијела Покрета "Ми - глас из народа", које предводи Драган Станојевић, у којем се наводи да је дошло до извјесних неспоразума унутар руководства у групи од седам оснивача и да су Несторовић и Александар Павић синоћ "демонстративно напустили Покрет".

Што се тиче назива посланичког клуба у Скупштини Србије, Несторовић каже да је мислио да се назову "Прави МИ".

"Јер, ми смо прави МИ. Ја сам смислио то име, које је заштићено, и направио лого. Није уопште важно како ћемо се звати. Људи су препознали идеју, знају о коме је ријеч. Мислим да смо Павић и ја прилично препознатљиви. Важно је да се очува основна идеја Покрета, да то буде здраво ткиво, да нема никаквих мешетарења и да се потисну сујете", истакао је Несторовић.

Он је рекао да овај покрет постоји само као удружење грађана и група која је изашла на изборе важила је само до тада.

"Практично после тога је требало да уследи формирање странке. Али онда су се јавили веома озбиљни проблеми. Неки су почели да обављају потпуно паралелне активности, врло интересантне. Ишли су по унутрашњости и обећавали све и свашта, почели да формирају потпуно паралелне мреже. Више пута сам скренуо пажњу на то, међутим, са тим се наставило", појаснио је Несторовић.

Несторовић је навео да само три човјека у Покрету имају право да званично именују повјеренике, а то су, осим њега, адвокати Јелена Павловић и Бранко Лукић.

Он је указао да је врхунац био када је агенција која води књиге овог покрета примијетила да су неки чланови покушавали да подигну новац, на шта немају право, пошто су потписници само троје људи.

"Та агенција је рекла да неће више с нама да функционише, зато што се, како су навели, 'ми бавимо криминалом'. Када сам то сазнао, дошло је до инцидента. Драган Станојевић је насрнуо на Александра Павића, хтео је да се бије с њим... То је граница која не може да се пређе", нагласио је он.

С обзиром на новонасталу ситуацију, Несторовић је навео да је синоћ на састанку Покрета рекао да све раније договорено отпада и да је спреман да преузме предсједничку позицију како би средио стање, будући да је поднио највећи терет приликом формирања.

"Мене и Павића подржало је седам наших посланика од 13, након чега смо напустили састанак. Ми ћемо имати свој посланички клуб у Скупштини /Србије/ и настављамо да формирамо странку", рекао је Несторовић.

Он је најавио да вечерас иде на скуп Покрета у Лазаревац, а у петак у Нови Сад, те напоменуо да су га подржали сви велики градски одбори - Београда, Новог Сада и још неких градова у Србији.

"Практично, нема сукоба. Они су претерали. Све моје принципе су погазили. Ја сам био чак вољан да пређем преко свега тога и да наставимо даље да не би пред локалне изборе дизали тензије. Међутим, када почну физички обрачуни и склоност ка криминалним активностима то превазилази све границе. Ту нема више простора за рад и да то више није политика", рекао је Несторовић за Срну и додао да неће да укаља идеју због које се упустио у формирање Покрета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана