ЕУФОР: Немамо доказе ни информације за икакве паравојне кампове у БиХ

ГС
Foto: ЕУФОРБиХ.ба

САРАЈЕВО - Немамо информације или доказе који би потврдили присуство или активности било каквих паравојних кампова на подручју БиХ, а о којима је протеклих дана говорио министар одбране БиХ Зукан Хелез, саопштили су из ЕУФОР-а за портал Кликс.

Такође наводе да, како би одржали свеобухватан преглед ситуације на терену, ЕУФОР користи различита средства за стицање детаљног и објективног увида у сигурносну ситуацију у БиХ.

"Поред начина за прикупљање података и средстава који су нам на располагању, ЕУФОР одржава редовне контакте са својим партнерима у властима у БиХ, од локалног до државног нивоа, који се баве сигурносним питањима", навели су.

Из ЕУФОР-а су истакли посвећеност сарадњи са бх. властима како би ефикасно одговорили на потенцијалне сигурносне пријетње.

"ЕУФОР континуирано улаже напоре у праћење развоја ситуације у региону с циљем одржавања сигурног и стабилног окружења. Наша сарадња са представницима бх. власти је од кључног значаја како би се осигурао проактиван и координиран одговор на било који изазов. ЕУФОР остаје чврсто посвећен сигурности у региону."

ЕУФОР је активан и на локалном нивоу широм БиХ, са својих 19 тимова за везу и осматрање (ЛОТ куће) који су смјештени у локалним заједницама у свим дијеловима земље.

"ЕУФОР ће, уз сталну подршку и посвећеност ЕУ, наставити да прати развој сигурносне ситуације и одржава тијесне везе са нашим партнерима у бх. властима. ЕУФОР је посвећен снажном партнерству са БиХ", закључено је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана