ЕУ за европску перспективу БиХ

Агенције
ЕУ за европску перспективу БиХ

Сарајево - Земље чланице ЕУ потпуно су опредијељене за европску перспективу БиХ и њено пуноправно чланство кад се испуне потребни услови, каже Енди Мекгифи, портпарол Делегације ЕУ и специјалног представника ЕУ у БиХ.

То је јасна порука свакоме ко можда мисли да ЕУ није заинтересована за БиХ, поручио је он поводом јучерашњег састанка министара спољних послова земаља ЕУ у Луксембургу, где је и БиХ била једна од тема.

"Министри су истакли важност територијалног интегритета БиХ. Дакле, расправе о подјели и сецесији су губитак времена", нагласио је Мекгифи у изјави агенцији Фена.

Како је казао, јасно је да земље чланице очекују да лидери у БиХ одговоре на социјалне и економске захтеве грађана, истакнуте током протеста.

Посебно је значајно проналажење начина да се повећа стопа запослености и побољша економски развој, а ЕУ ће помоћи у ријешавању ових питања, при чему је од изузетне важности учешће цивилног друштва, рекао је Мекгифи.

Он је нагласио, да је послије јучерашњег састанка у Луксембургу, јасно да се ови услови за постизање напретка ка ЕУ неће мијењати и да БиХ мора да их испуни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана