ЕКСКЛУЗИВНО: Здравко Кривокапић за “Глас Српске”: Први потез биће повлачење спорног закона

Александар Стојановић
ЕКСКЛУЗИВНО: Здравко Кривокапић за “Глас Српске”: Први потез биће повлачење спорног закона

ПОДГОРИЦА - И Вавилонска је кула пала, па је дошло вријеме, а то је учинио тренутак, да ДПС кула падне. 30 година су користили све што њима одговара, да би једна мала врхушка била богата, а остали имали мало или нимало. Рекао је ово у екслузивној, првој изјави након проглашења побједе за наш лист носилац листе “За будућност Црне Горе” професор Здравко Кривокапић.

- Шлаг на торту њихове диктатуре био је “Закон о слободи вјероисповјести”, односно закон против православља, који је потпуно пореметио њихове планове и доказао да је Црна Гора достојна својих предака - рекао је Кривокапић.

Како каже, најважније је да је Црна Гора дочекала прву политичку промјену након 30 године и да се то десило демократски.

- Те промјене су се у другим државама дешавале на улици.Улица није мјера демократије, него оловка и висока излазност. Људи су искористили своју уставну дужност и без обзира на све малверзације, које су трајале и мјесец дана прије кампање, одлучили су да ДПС треба да оде - рекао је Кривокапић.

Он је најавио да остаје при свом обећању да ће први потез нове власти бити приједлог да се повуче “Закон о слободи вјероисповјести”, који је угрозио једину канонску Цркву у Црној Гори.

- Ја сам и ушао у све ово због тога. Мислим да сви ми који желимо да градимо бољу будућност Црне Горе, треба да то прихватимо као природно решење, јер је тај закон неодржив и неустава - истакао је Кривокапић.

Иако је сада већ бивши премијер Душко Марковић у изборној кампањи најавио протјеривање свештенства, Кривокапић истиче да с њихове стране неће бити реваншизма.

-Као хришћанину, вјера ми не дозвољава да се било коме светим. Ипак, не можемо занемарити то шта су они радили ових 30 година и од коалиционих партнера ћемо тражити да се одмах уведу закони о поријеклу имовине и лустрацији. Једино на шта ћемо се позивати је одговорност и не смије нико остати неодговоран за овакво стање - казао је Кривокапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана