Екипа Цивилне заштите Српске стигла у Турску

ГС
Екипа Цивилне заштите Српске стигла у Турску

БАЊАЛУКА - Екипа Цивилне заштите Републике Српске стигла је у Турску, објавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Екипа Цивилне заштите Републике Српске стигла је у Турску. Република Српска чврсто стоји уз Турску у овим тешким тренуцима", навео је Додик на "Твитеру".

Он је нагласио да је за Српску важно да њена Цивилна заштита буде у Турској као дио међународних снага и помогне тамошњем народу.

"У Турској ће бити колико буде потребно, што ће се процјењивати с властима те земље", навео је Додик.

Након разорног земљотреса који је задесио Турску и Сирију, Република Српска се одазвала акцији спасавања, тако што је послала  свој тим припадника за трагање и спасавање.

Прије полијетања за Анкару, припадици тима су рекли да немају страха и да су спремни да помогну свим угроженим грађанима у Турској.

Истакли су да су били у Петрињи када је то подручје погођено земљотресом.

 

 

Директор Аеродрома Бањалука Милан Рачић рекао је да није било проблема око организовања ванредног лета.

"Јер то је наш посао. Осим редовних летова, ту смо да одговоримо на све изазове, као сто је организација ванредног лета за 22 путника до Турске" навео је Рачић.

Специјалистички тим Републичке управе цивилне заштите Републике Српске путuje на релацији Бањалука-Анкара. 

Очекиван полазак са аеродрома у Бањалуци је у 13.30 часова.

Очекиван долазак у Анкару је у 17.35 часова, саопштено је раније из Републичке управе цивилне заштите.

 

"Ангажовани су припадници Управе из Требиња, Бањалуке, Трнова, Бијељине, Добоја, Источног Сарајева и свих осталих дијелова Српске. Три члана тима нису запослени у Управи, али су прошли обуку. И сви су из Лукавице кренули за Бањалуку" навео је директор Републичке цивилне заштите Милан Новитовић, prenosi RTRS.

У тиму за спасавање се налази и специјалан пас обучен за тражење несталих особа. Пас по имену Тора отпутовао је у Турску и чланови тима се надају да ће спасити што више живота.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана