Џаферовић покушава да поништи вољу српског народа

ATV
Џаферовић покушава да поништи вољу српског народа

Мора се наћи начин да се истовремено достави годишњи национални план за НАТО и именује предсједавајући Савјета министара. Још једном је поручио Шефик Џаферовић, чиме је изазвао бројне реакције из Републике Српске. Стратешка питања и важни политички циљеви су ствар нашег народа и институција Републике Српске, поручује Сташа Кошарац, посланик СНСД-а у Парламенту БиХ. Позива, још једном, да се одустане од условљавања.

 ”Види се да се крши закон, да нема политичке спремности, код Странке демокрастке акације, видљиво је да њихови политичари излазе у јавност са различитим уцјенама, односно различитим условима, што је за нас потпуно неприхватљиво. Нисмо отпрећени тиме што заједнички ниво не функционише, али истина је да и Република Српска и Федерација трпе одређене штете, јер није могуће ратификовати одређене споразуме,” рекао је Сташа Кошарац, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Условљавања највише штете бошњачкој компоненти, поручује Кошарац. Лидер Уједињене Српке, сматра да Шефик Џаферовић, Жељко Комшић и Бакир Изетбеговић, држе институције БиХ као таоце у намјери да дискриминишу Републику Српску. 

“Потпуно је јасно да господа Џаферовић и Комшић, односно господин Изтебеговић, регулишући међусобне односе у Федерацији, покушавају да пониште вољу српког народа која је показана на изборима и да не дозволе легитимним предстваницима Републике Српске да заузму позиције које им припадају по Уставу,” рекао јененад Стевандић. 

Веома опасно и подмукло је увлачење НАТО-а у причу око формирања Власти, каже Стевандић. Да није добро то што ради Шефик Џаферовић, односно Странка демократске акције, сматра и лидер ДНС-а.

“То само значи блокирање институција Босне и Херцеговине, нефункционисање Босне и Херцеговине, нека они који намећу такву политику замисле се шта раде Босни и Херцеговини. Република Српска има свој пут, Република Српска има своје органе и институције и ми ћемо функционисати,” каже Марко Павић.

У Федерацији још нису дефинисали коалиционе споразуме. СДА је све ближе сарадњи са СББ-ом, али још се не искључује ни ДФ као могући партнер. Ових дана требао би да буду настављени разговори око формирања власти, али изјаве високих функционера СДА само потврђују да та странка не планира да одустане од условљавања, због чега и пут ка формирању Савјета министара постаје све тежи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана