Држављани БиХ могу у Македонију само са личном картом

Срна
Држављани БиХ могу у Македонију само са личном картом

Скопље - У Скопљу је данас потписан Споразум о условима путовања држављана БиХ и Македоније према којем ће грађани БиХ у Македонију улазити са личном картом.

Споразум су потписали министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и министар спољних послова Македоније Никола Димитров.


Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић и министар образовања и науке Македоније Рената Дескоска потписали су Протокол о сарадњи у образовању с циљем развијања и унапређења сарадње у области образовања између БиХ и Македоније, саопштено је из Савјета министара.

У Скопљу су данас разговарали предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић и предсједник Владе Македоније Зоран Заев, након чега је одржан пленарни састанак делегација Савјета министара и Владе Македоније.

Пленарном састанку у оквиру делегације БиХ присуствовали су Црнадак, Османовић, министар правде Јосип Грубеша, министар комуникација и промета Исмир Јуско и амбасадор БиХ у Македонији Лепа Бабић.

У македонској делегацији били су и министар правде Билен Салији, министар транспорта и комуникација Горан Сугарески и министар економије Крешник Бектеши.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана