Дојава о 11 експлозивних направа у УКЦ-у Српске, у току евакуација

ГС
Дојава о 11 експлозивних направа у УКЦ-у Српске, у току евакуација

БАЊАЛУКА- На мејлове Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Српске, РТРС-а и "Независних" новина стигла је дојава о 11 постављених екплозивних направа по различитим просторијама УКЦ-а.

Мејлови су стигли са адресе [email protected] нешто прије 13 часова.



- Једанаест експлозивних уређаја од тога четири од по један килограм и преосталих седам по пола килограма постављени су у УКЦ Српске и тајмер за њихове детонације откуцава - наводи се у поруци.

"Гласу Српске" су у УКЦ-у потврдили да је у току евакуација пацијената.

-На мејл Службе за односе с јавношћу УКЦ-а стигле су три дојаве о постављеним експлозивним уређајима. У складу са протоколом, обавијештено је Министарство унутрашњих послова РС и обавља се евакуација радника и пацијената, а надлежне службе претражују просторије болнице - саопштио је УКЦ.

Додају да су предузете све активности да се осигура безбјхедност запослених и пацијената, те да осуђују то што су већ други пут за седам дана здравствене установе мета оваквих радњи које изазивају осјећај несигурности и страха.  

Из Полицијске управе Бањалука потврђено је да су добили двије пријаве од стране медијских кућа да им је на мејл стигла пријетећа порука да су у УКЦ Српске пострављене експлозивне направе.

-Полиција је на терену и поступаће се у складу са упутством о поступању полицијских службеника и припадника МУП-а у случају да је постављена експлозивна направа – рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана