Додик, Вучић и Орбан разговарали о јачању сарадње и заједничким пројектима

Срна
Додик, Вучић и Орбан разговарали о јачању сарадње и заједничким пројектима

Бањалука - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је у Србији са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном и предсједником Србије Александром Вучићем, сазнаје Срна.

Доминантна тема сусрета тројице државника била је сарадња у региону и динамичнији развој билатералних односа Мађарске, Србије и Републике Српске.

Посебан нагласак, како сазнаје Срна, стављен је на могућност сарадње у изградњи енергетских инфраструктрнух објеката, али и на то како би Република Српска и Србија могле искротистии бенефите и помоћ које пружа Мађарска у оквиру пројекта “Сусједска помоћ”.

Та врста помоћи односи се посебно на развој фармерске производње у Србији и Републици Српској која би била стимуилисана и кроз набавку механизације по врло повољним условима.

Разговарано је о и формирању српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у реалном серктору у Србији и Републици Српској.

Додик, Орбан и Вучић разговарали су и о европској перспективи овог региона, с нагласком на чињеницу да Мађарска треба предложити име новог европског комесара за проширење Европске уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана