Додик: Српска за европски пут али не по цијену да се одрекне себе

Срна
Додик: Српска за европски пут али не по цијену да се одрекне себе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Српска за европски пут, али не по цијену да се одрекне себе и да ће на предстојећем састанку у Бриселу рећи да БиХ, ако жели да напредује, треба да буде суверена земља, а не колонија.

"Република Српска се залаже за европски пут БиХ, али не може дозволити да се на том путу одрекне саме себе, својих уставних надлежности, имовине и да пристане да буде празна љуштура", истакао је Додик.

Додик је навео да ће на предстојећем састанку у Бриселу затражити да се досљедно у пакету спроведу и реализују сви приоритети из Мишљења Европске комисије, али да ће рећи и да БиХ треба да буде суверена земља, а не колонија, јер је то неопходно да би напредовала на европском путу.

"То значи да странци морају да оставе БиХ њеним легално изабраним политичким представницима", написао је Додик на друштвеним мрежама у ретроспективи протекле седмице.

Додик је протекле седмице присуствовао освештању храма посвећеног Светом Сави у Фочи и, како је навео, припала му је велика част да буде кум храма.

Предсједник Српске је протекле седмице боравио у Београду и разговарао са предсједником Привременог органа тог града Александром Шапићем.

"У Србији имамо патриотске снаге, предвођене Александром Вучићем, које су увијек показивале добар однос према Српској. Сматрамо да је сасвим природно да политички подржимо те политичке опције", додао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана