Додик: Српска је безбједна средина

Срна
Додик: Српска је безбједна средина

Бањалука - Поводом изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића о могућем новом терористичком нападу у БиХ, предсједник Републике Српске Милорад Додик је рекао да је Српска одговорна за безбједност на својој територији.

Без обзира на терористички напад који се догодио у Звронику Додик каже да је Република Српска безбједна средина, а Полиција Српске једна је од најоспособљенијих безбједносних агенција у региону.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да су безбједносне службе у БиХ добиле дојаву о новим пријетњама терористичким нападом у БиХ.

“Добили смо одређену информацију од једне партнерске службе из региона да постоје индиције и обавјештајни податак о могућности новог терористичког напада у БиХ”, истакао је Мектић синоћ за АТВ.

МУП Српске није добио званичну информацију о новој пријетњи

Министарство унутрашњих послова Републике Српске није званично добило информацију о новим пријетњама терористичким нападом у БиХ, сазнаје Срна.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедјељак, 27. априла, увече у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника.

Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао “Алаху екбер”, ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана