Трибина "Угрожена Српска - одлучан одговор": Не дозволити да се уништи оно што су преци стварали

СРНА
Трибина "Угрожена Српска - одлучан одговор": Не дозволити да се уништи оно што су преци стварали

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да Срби нису заинтересовани да трајно живе у БиХ и да ће једног дана услиједити миран разлаз.

-Ми као Срби нисмо заинтересовани за БиХ да у њој трајно живимо. Наша политика је да се мирно разиђемо и једног дана ћемо се стварно мирно разићи -рекао је Додик  на народној трибини "Угрожена Српска - одлучан одговор".

Додик је истакао да Република Српска остаје приврежена чињеници да је Дејтонски споразум уставни оквир у којем може да дјелује, али је указао и да је тај споразум прекршен од коалиције муслимане и дијела западне међународне зајендице која себе покушава да назове да су нека међународна заједница, а нису.

Он је нагласио да је то веома подмукло и да траје у континуитету од самог потписивања Дејтонског споразума.

Подсјетио је да се од првог дана кренуло у разградњу Дејтонског споразума у смислу смањивања улоге Републике Српске, што говори шта је циљ једног дијела људи из те међународне заједнице.

-Америка није Мајкл Марфи, није пар њих, Америка су и други људи - рекао је Додик.

Он је напоменуо да је постојала добра сарадња са Трамповом администрацијом, као и са Бушовом, док су демократе, како је рекао, на лажима о Србима направили каријере.

-Они не могу да схвате да постоји овако организован и истрајан отпор у Републици Српској. Намјерно нас стављају у позицију да се бранимо и да на тај начин губимо вријеме. Најбоље би било да се бавимо развојним питањима и да имамо отворене платформе - каже Додик.

Међутим, додао је, покушавају да нанесу што веће губитке Српској, али она и поред тога има највећи број пријатеља који и говоре да то јесу.

Он је истакао и посјета народа трибинама говори да су људи веома заинтересовани за политичка кретања и односе.

- Потези Кристијана Шмита, Уставног и Суда БиХ против Републике Српске координисани су голом силом САД, Велике Британије и Њемачке, али ће Српска успјети да се сачува мирним и демократским средствима - истакао је вечерас на трибини предсједник Покрета "Одбранимо Српску" Дарко Матијашевић.

Матијашевић је рекао да је суђење и покушај елиминације предсједника Републике Српске Милорада Додика директна елиминација Републике Српске и Срба на овим просторима.

-Шмитове наметнуте одлуке и суштина тих одлука су девастирајуће за Српску. Тако Република Српска нестаје - рекао је Матијашевић у обраћању.

Матијашевић је истакао да Додик има подршку српског народа да се Српска на правни и политички начин очува, што је обавеза према онима који су је стварали.

Савјетник предсједника Републике Марко Ромић истакао је да Срби неће дозволити да се уништи и сруши оно што су њихови преци крвљу стварали.

Он је нагласио да се у Суду БиХ води квазисудски и псеудо правни поступак који већ сада поприма обрисе преседана у којем се суди човјеку, предсједнику Републике који није ни за шта крив.

-Дјело које је учинио јесте да је беспоштедно волио и бранио Републику Српску и рекао свима који желе да је угрозе да то неће моћи учинити - рекао је Ромић.

Он је напоменуо да никада нигдје у историји није виђено да један човјек доноси законе, посебно да се нелегитимни представља као врховни законодавац у БиХ.

Професор на Шумарском факултету Универзитета у Бањалуци Маријана Каповић Соломун рекла је да се суди предсједнику Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу који су стали у одбрану Српске и странцима рекли "не".

-То не значи да неко од нас овдје сутра неће доћи на ред због неке изјаве, слике која није погодна или било чега другог. Нико од нас нема луксуз да се склања са стране мислећи да ће неко други урадити посао за њега - рекла је Соломон.

Полицијски генерал Драгомир Андан сматра да неопходна јединствена подршка руководству Републике Српске и предсједнику Републике Милораду Додику.

Бивши припадник специјалних јединица Радован Грајић нагласио је да се и данас мора стајати на првој линији јер је ово рат у којем Срби не могу да изгубе своје животе али могу слободу, душу и интегритет, што се не смије дозволити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана