Додик: Само босанске патриоте могу срушити пут БиХ у ЕУ

ГС
Додик: Само босанске патриоте могу срушити пут БиХ у ЕУ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик, уочи састанка у Бриселу, рекао је да је Република Српска озбиљан и конструктиван партнер који активно доприноси убзрању европског пута БиХ и то се види у свему што је до сада урађено на том путу.

"У Бриселу ћемо видјети и колико је Европа озбиљна према нама. Ако се одступи од ранијих најава, а видимо да би се то могло десеити, то онда занчи да нису довољно искрени према БиХ. Тешко је бити оптимиста, нарочито ако видимо колико неке од чланица које се противе отварању приступних преговора не разумију прилике и односе у БиХ. Оптужбе које од Холандије долазе на рачун Српске показују колико не познају структуру БиХ и њен Устав, па представнике Српске оптужују да "подривају" и непостојеће институције", написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Он је навео да ће Српска остати на својим првотиним позиција и да БиХ може ући у ЕУ само без страног фактора, а то значи да нема ни високог представника, ни правог и лажног, а ни страних судија, преносе Независне новине.

- Ако опет одступе од тога, онда не могу говорити да је Српска та која кочи процесе. То раде странци и то је већ јасно. Пут БиХ у ЕУ могу срушити само такозване босанске патриоте, које су срушиле и институције БиХ, претвориле их у страначке просторије и муслиманске испоставе. Нико не реагује на циркус који данима гледамо у Федерацији и покушаје да се ситуација у БиХ доведе до усијања. Једина реакција која долази из ЕУ и Америк етиче се увијек Републике Српске и такав једностран приступ мораће се мијењати - навео је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана