Додик: Ово нас не мири већ трајно раздваја

ГС
Додик: Ово нас не мири већ трајно раздваја

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је на митингу "Српска те зове" у Бањалуци да је у Сребреници био злочин али да није био геноцид и позвао да се не доноси резолуција о Сребреници јер не доприноси животу у БиХ.

"Немојте то да радите јер то не доприноси животу у БиХ, погрешна је калкулација да ово може да помири већ нас трајно раздваја. Не желимо да живимо са вама који хоћете да кажете за српски народ да је геноцидан, не желимо да будемо са вама у истој држави и нећемо бити са вама у истој држави", истакао је Додик у обраћању окупљенима.

Додик је оцијенио да је операција Војске Републике Српске у јулу 1995. године у Сребреници била грешка, да је почињен огроман злочин, те је свим страдалима изразио пијетет и њиховим породицама саучешће.

"То је био злочин на крају рата, али није био геноцид. То је страшна ријеч моралне дисквалификације коју желе да ставе Србима на леђа, а знамо да није било тако", рекао је Додик.
Он је додао да је још трагичнија чињеница да 3.500 убијених Срба из Сребренице и Братунца нико не примјећује осим Срба.

Додик је навео да "огавни" свијет гура Сребреницу на политички терен у Генералну скупштину УН да Србе оквалификују као једини народ да је починио геноцид, да би се Њемачка и остали избрисали своје злочине.

Он је захвалио свима који су стигли у Бањалуку и поздравио је и предсједника Србије Александра Вучића.

Повод за окупљање је најављена резолуција о Сребреници о којој би требало да расправља Генерала скупштина УН, па се очекује да ће са скупа бити изражено незадовољство поводом ове иницијативе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана