Додик: Остварен најбољи резултат на локалним изборима, креће ревизија чланства

Александар Стојановић
Додик: Остварен најбољи резултат на локалним изборима, креће ревизија чланства

БАЊАЛУКА - СНСД, иако странка која је остварила најбољи изборни резултат на претходним локалним изборима, свјесна је да је у неким локалним заједницама остварен слаб резултат и у тим одборима доћи ће до промјене кадрова, а у наредном периоду слиједи ревизија чланства, приступање нових лица и креирање нове стратегије за предстојеће локалне изборе.

Рекао је ово предсједник СНСД-а Милорад Додик након четворочасовне сједнице предсједништва партије, на којој се разговарало о тренутној политичкој ситуацији у Српској и плановима за наредне изборне циклусе.

Предсједништво је разматрало и актуелну епидемиолошку и економску ситуацију у Српској, а Додик је рекао да је Српска у том погледу остварила значајне резултате.

- Достигли смо просјечну плату од 1000 КМ, а у наредних 60 дана разматраћемо да ли постоји простор за додатно повећање плата радницима у здравству. Поред тога, било је говора и о поскупљењу струје, за шта нисмо били сагласни, али смо свјесни ситуације изазване вирусом корона и кризе коју је направила, а узели смо у обзир и да Српска има најнижу цијену електричне енергије у региону - рекао је Додик.

Говорећи о писму Валентина Инцка у којем је српском народу наметнуо колективну одговорност, Додик је рекаo да СНСД не подржава присуство тренутног, нити долазак новог високог представника.

- Инцко је те тим писмом показао све, а оно је кочница за помирење у БиХ за које се странци наводно толико залажу - истакао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана