Додик: Нико није и неће укинути 9. јануар

Срна
Додик: Нико није и неће укинути 9. јануар

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да нико није и неће укинути 9. јануар као Дан Републике, а да опозиција у Српској само покушава да направи проблем од нечега што је веома јасно.

"Нико 9. јануар као Дан Републике није довео у питање. Али, они желе да направе неки спин", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је подсјетио да су управо он и његови сарадници ти који су добили санкције због упорног обиљежавања 9. јануара као Дана Републике Српске.

"На свим обиљежавањима 9. јануара претходних година никада нисам видио никога из опозиције, ни из СДС-а, ни из ПДП-а. Одједном су сада они почели да бране нешто", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, да би неко укинуо 9. јануар, то би требао да уради укидањем надлежних закона у Народној скупштини Републике Српске.

"Нико није покренуо ту иницијативу, а они пишу петиције. О чему их пишете? Пишите шта год хоћете", поручио је Додик.

Он је навео да су представници опозиције и на Свесрпском сабору у Београду били "сакривени" да би управо могли да имају ту врсту приче.

"Они су више острашћени против Декларације /о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа/ него ови из Сарајева", рекао је Додик.

Он је додао да га засмијава то да по медијима из Федерације БиХ гледа како "бране 9. јануар од Милорада Додика".

"Ако смо шта постигли са овим опозиционим активностима то је да дио муслиманске јавности подржава да се слави 9. јануар", истакао је Додик.

Додик је закључио да ће 9. јануар остати да се слави као Дан Републике, а 15. фебруар као дан државности Српске, што је и Дан државности Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана