Додик: Мађарска је велики пријатељ Српске

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је домаће пољопривреднике да се упознају о Програму подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске, путем којег ће моћи да остваре субвенције и до 25.000 евра појединачно за куповину механизације, опреме и алата мађарске производње.

"Програм подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске успјешно се реализује и у септембру ће бити расписан први јавни позив. Хвала мађарском премијеру Виктору Орбану, са којим сам прошле године договорио реализацију овог пројекта, и Влади Мађарске, која је издвојила средства за помоћ привреди Републике Српске", написао је Додик на "Инстаграму".

Додик је изразио задовољство што ће управо пољопривредници први осјетити бенефите добре сарадње и пријатељских односа с Мађарском.

"Ово је први дио средстава који је обезбиједила Влада Мађарске за нашу привреду, а пројекат ће бити настављен и даље. Мађарска је велики пријатељ Републике Српске, земља за коју смо везани, и за нас је веома важно да и даље унапређујемо ту сарадњу и јачамо наше односе", поручио је Додик.

Фондација за одрживи развој Републике Српске "Прогресус" објавиће 1. септембра јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата у оквиру реализације првог Програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана