Додик: Циљ - повећање наталитета

Срна
Додик: Циљ - повећање наталитета

Бањалука - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који присуствује хуманитарној утакмици на градском стадиону у Бањалуци, истакао је да је ово прилика да се људи окупе око дивне идеје и да се скрене пажња на значај повећања наталитета у Републици Српској.


“Друштво има осјећај и потребу да скрене пажњу на проблем рађања и да подстакне све људе, мајке, прије свега, да доносе лаке одлуке у том погледу, рачунајући на општедруштвену подршку”, рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да је ова утакмица дио укупних напора који се улажи у Српској и захвалио предсједнику фондације “Дјеца нам се рађала” Влади Ђајићу и његовом тиму који су осмислили овакве активности и данас скренули пажњу и дали допринос промоцији ове идеје.

Додик је напоменуо да актуелна власт покушава да направи једну одговорну и систематску пронаталитетну политику.

“Морамо да кренемо од најмањег узраста, од тога да прије свега пружимо подршку породици, младима у репродуктивној фази да рађају дјецу, да знају да их чека одговорно друштво, које ће им обезбиједити и за наредних неколико година учинити да предшколско образовање буде што јефтиније, односно бесплатно”, навео је Додик.

Он је додао да ће се настојати да се помогне младим брачним паровима у рјешавању стамбених кредита, запошљавања и стандарда уопште.

Додик је поручио да треба имати велику породицу, да је то једино што је важно у старијим годинама, те напоменуо да он има шесторо унучади. “Сваки дан прва моја интересовања су како су они, како је у школи вртићима, јесу ли здрави”, додао је Додик.

Првом ревијалном утакмицом - између екипа љекара Универзитетског клиничког центра и новинара “Седма сила” на градском стадиону у Бањалуци данас је званично почела кампања “Дјеца нам се рађала”, у организацији истоимене фондације, с циљем подизања свијести о значају повећања наталитета у Републици Српској.

Након ове утакмице на Градском стадиону у Бањалуци услиједиће и хуманитарна фудбалска утакмица ветерана београдске “Црвене звезде” и бањалучког “Борца”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана