Дарко Младић: Тражићемо да генералу буде омогућено лијечење и ревизију пресуде

Срна
Дарко Младић: Тражићемо да генералу буде омогућено лијечење и ревизију пресуде

БЕОГРАД - Дарко Младић, син генерала Ратка Младића којем је суд у Хагу потврдио пресуду доживотног затвора, најавио је захтјев за ревизију пресуде.

Дарко Младић је навео да ће одбрани за ревизију бити веома корисно издвојено мишљење судије Приске Матимбе Нијамбе.

Он је за ТВ Прва рекао да ће бити упућен захтјев и да Младићу буде омогућено да иде на лијечење, будући је генерал у таквом стању да би за њега издржавање казне у Великој Британији или Естонији било смртна казна.

-Покушаћемо опет да пошаљемо тим лекарских стручњака код њега. Видео сам да су у холандском затвору, у ком се налази затвор УН, посете нормално дозвољене. У овом тренутку само УН држе нека ограничења и мени је било јасно од почетка да су они злоупотребили корону да би генерала Младића одсекли од консултација са лекарима и адвокатима - рекао је Дарко Младић.

Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило је прије пет дана доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Одлуке су донесене уз изузете ставове судије Нијамбе, која је по свакој тачки имала позитива мишљења о жалбама Младићеве одбране и другачије ставове од остатка Жалбеног вијећа.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана