Цвијановић: Влада Српске уложила 12 милиона КМ у дистрикт

Срна
Цвијановић: Влада Српске уложила 12 милиона КМ у дистрикт

БРЧКО - Влада Републике Српске је у различите инфраструктурне пројекте у Брчко дистрикту уложила 12 милиона КМ, изјавила је данас предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

“Ми смо у Брчко дистрикт, у складу са оним што и јесте - заједничко власништво два ентитета, успијевали да низ година из репубичког буџета обезбјеђујемо одрђена улагања и као Влада Републике Српске обезбиједили смо 12 милиона КМ за важне инфраструктурне пројекте”, рекла је Цвијановић, која је присуствовала свечаној академији поводом 20 година од проглашења Брчко дистрикта.

Као најважније, Цвијановићева је истакла да је Српска годинама снабдијевала дистрикт електричном енергијом и по том основу је индиректно уложила 56 милиона КМ, што су значајна средства и што је помогло грађанима дистрикта.

Осим у инфраструктурне пројекте и у школе, Цвијановићева је додала да је Влада Српске заједно са Владом Србије изградила и вртић у дистрикту.

Цвијановић је нагласила да дистрикт није никаква изолована категорија нити ја изолован из оквира БиХ, као ни регије.

“За Брчко дистрикт је важно да треба да има добру сарадњу са свим нивоима власти да би могао успјешније да функционише. Ово је простор који захтијева одређену пажњу и бригу и срећна сам када видим да институције дистрикта добро раде свој посао, али исто тако да ми који смо везани за Брчко помажемо на одређени начин”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је изразила задовољством што Влада дистрикта доноси и реализује бројне важне пројекте, чиме се његовим грађанима обезбјеђује бољи и сигурнији живот.

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић најавио је да би ове године требало да почне ревитализација Луке Брчко, јер је у застоју три и по године.

Он је додао да је превазиђен проблем који је био пред локалним структурама и да се ове године очекује почетак радова.

Супервизор за Брчко Мајкл Скенлан рекао је да 256 милиона КМ буџета дистрикта мора бити искориштено на најбољи могући начин, а на добробот грађана.

“Ове године све то очекујемо уколико органи власти наставе усвајати добре законе, а добра полазна тачка је закон о буџету од прошле године”, истакао је Скенлан.

Он је нагласио и да је охрабрен чињеницом да је визија Брчака од прије двије године у највећој мјери реализована, прије свега урађено је много да би се младима омогило да остану на овом простору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана