Цвијановић: Шмит свјестан да стоји на стакленим и нелегалним ногама

СРНА
Цвијановић: Шмит свјестан да стоји на стакленим и нелегалним ногама

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је за Срну да Ангела Меркел није предложила Кристијана Шмита за високог представника у БиХ да намеће законе и иживљава се над демократски изабраним институцијама у БиХ, већ да га удоми јер за њега није више било политичког посла у његовој земљи.

На питање да прокоментарише изјаву Кристијана Шмита, који се лажно представља за високог представника у БиХ, да га је на ту позицију именовао ПИК на приједлог бившег њемачког канцелара Ангеле Меркел, Цвијановић је рекла за Срну да ако неко мора то да изјави, онда је свјестан да стоји на стакленим, неправним и нелегалним ногама.

"Он сад то користи као неки тобоже историјски важан разлог због којег бисмо ми требали да умремо или од страха или од драгости. Па, то је тако понижавајуће чак и слушати", истакла је Цвијановић.

И коначно, додала је она, шта нас брига што је њега предложила Ангела Меркел одлазећи са њемачке и европске политичке сцене.

"Након свега наопаког што је Кристијан Шмит урадио, сад нам он поручује и да је ваљда важније што је њега одлазећа канцеларка убацила у ПИК-корпу него што су нас изабрали наши грађани да у њихово име обављамо своје послове, у складу са Уставом, како је то учинио и предсједник Републике Српске или што је Дејтонски споразум прописао да процедура именовања укључује и Савјет безбједности, а коју он, за разлику од својих претходника, није прошао", истакла је Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана