Чубриловић: Иста позиција по питању НАТО-а

Срна
Чубриловић: Иста позиција по питању НАТО-а

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је Република Српска на позицији на којој је и била по питању НАТО-а, о чему је Народна скупштина донијела одлуке.

Коментаришући формирање комисије за НАТО интеграције БиХ, Чубриловић је рекао новинарима данас у Бањалуци да су то радиле институције са нивоа БиХ.

Чубриловић је додао да је познат став институција Републике Српске у вези са НАТО интеграцијама.

Када је ријеч о избору новог директора Полиције Републике Српске, Чубриловић је рекао да је претходни конкурс за ту позицију поништен, а када дође приједлог за избор директора Полиције у Народну скупштину, то ће бити размотрено.

"Има комисија која то ради и то је њена обавеза", рекао је Чубриловић, након сједнице скупштинског Колегијума, истичући да претпоставља да Полиција свој посао ради према закону, коректно и према свим грађанима једнако.

Чубриловић је рекао да у Народну скупштину Републике Српске није стигао никакав захтјев неформалне групе грађана "Правда за Давида" да се огласи поводом хапшења њених чланова на улици и писања пријава.

Упитан да прокоментарише зашто је Клуб посланика ДЕМОС-а гласао против закључака СНСД-а, а који се тичу изградње малих хидроцентрала у Републици Српској, Чубриловић је навео да нема битне разлике између закључака ДЕМОС-а и СНСД-а.

"Циљ закључака је да се смањи, односно престане са изградњом малих хидроцентрала. ДЕМОС је тражио да то буде у року 90 дана, а СНСД је тражио да се прво направи анализа у року шест мјесеци. Ту је дошло до малих размимоилажења и то не у
циљу, већ у временском периоду", рекао је Чубриловић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана