Човић: Нема више условљавања, лидери све договорили

Срна
Човић: Нема више условљавања, лидери све договорили

Сарајево - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да би БиХ требало да добије нову извршну власт у наредних седам дана, да нема више условљавања и да је све договорено између лидера који ће чинити будућу окосницу власти БиХ.

“Што се тиче Савјета министара, услова више не може бити. Све оно што је требало направити, ми смо договорили између себе. Ових дана смо, јуче и прекјуче, размијенили информације и чини ми се да смо близу договора, али то се мени неколико пута чинило, па да не буде опет да не видимо добро актуелну ситуацију”, истакао је Човић.

Он је нагласио да нема ниједне препреке и да веома брзо имају план рада будућег предсједавајућег Савјета министара, на основу којег ће Предсједништво БиХ донијети одлуку о његовом именовању.

“Ако то буде тако, а некога сам још чуо да је то рекао, могли бисмо у наредних седам-осам дана имати нови Савјет министара. Што се тиче нижих нивоа власти, с партнерима се морамо договорити шта желимо, као што смо се овдје договорили, па смо писали изјаве како желимо радити, исто морамо да се договоримо и за федерални ниво. Значи, ако смо партнери ми и СДА, онда морамо озбиљно сјести и видјети шта ћемо радити у наредне четири године, да нам не пропадну пројекти”, рекао је Човић за “Аваз”.

Он је навео да је ХДЗ прије два дана већ почео разговоре са СДА.

Човић је рекао да нема условљавања са било које стране и да се у овој години мора измијенити Изборни закон БиХ.

“Изборни закон мора бити донесен у овој години како би наредне године имали изборе у Мостару, а и да не идемо више у изборне циклусе без чланова закона који је Уставни суд ставио ван снаге. Ту мислимо, врло директно, на Дом народа и Предсједништво БиХ”, појаснио је лидер ХДЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана