Цикотић: У наредном периоду видјеће се квалитетно руковођење кризом

Срна
Цикотић: У наредном периоду видјеће се квалитетно руковођење кризом

БИХАЋ - На данашњем састанку у Бихаћу министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића са премијером Унско-санског кантона Мустафом Ружнићем и градоначелником Бихаћа Шухретом Фазлићем констатовано је да се на овом кантону преламају сви негативни аспекти мигрантске кризе и закључено да је потребно успоставити координацију надлежних институција у рјешавању овог проблема.

"Не подносимо сви једнако терет кризе и не учествују све институције у умањивању посљедица кризе. Унско-сански кантон прелама све негативне аспекте те кризе и неефикасног дјеловања неких других институција", рекао је Цикотић је новинарима након састанка.

Цикотић је додао да ће се ефекти договора са овог састанка моћи видјети у Унско-санском кантону у наредним седмицама и мјесецима, да ће се на дјелу видјети квалитетно руковођење мигрантском кризом које ће донијети већу безбједност грађанима БиХ.

Кантонални премијер Ружнић истакао је да је потребно успоставити координацију свих учесника у процесу, од града до нивоа БиХ и међународних фактора у БиХ који се баве проблемом миграција.

"То је наш први задатак који смо договорили - јачање институција, а затим предузимање мјера када су у питању локалне заједнице и центри", додао је Ружнић, изражавајући наду да ће данашњи разговори са Цикотићем уродити плодом.

Он је новинарима рекао да је Цикотић изложио широк план са седам-осам мјера и 100 потеза које треба урадити.

"Надам се да ћемо након три године у Унско-санском кантону то и осјетити. Данас смо видјели конкретне приједлоге и мјере о којима смо ми говорили претходних година. Идемо у заједнички рад, идемо на терен, идемо управљати кризом", поручио је Ружнић.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић рекао је да му се чини да Цикотић има концепт за рјешење мигрантске кризе и да се нада да ће Бишћани коначно "продисати".

Он је оцијенио да је Цикотић "стручњак из ове области" и да "не треба инсистирати да се овај проблем ријеши за кратко вријеме", али да може бити ријешен до зиме.

Фазлић је оцијенио да су проблеми безбједности у Бихаћу највећи и да се нада да ће коначно и друге агенције које су у надлежности Министарства безбједности у првом реду Гранична полиција БИХ и Служба за послове са странцима почети да раде свој посао./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана