ЦИК објавио привремени извод из бирачког списка. провјерите да ли сте на њему

ГС
ЦИК објавио привремени извод из бирачког списка. провјерите да ли сте на њему

БАЊАЛУКА- Привремени извод из централног бирачког списка за овогодишње локалне изборе доступан је јавности, саопштено је из Централне изборне комисије БиХ.

ЦИК је позвао све грађане БИХ са бирачким правом да изврше увид у привремен изводе, те да уколико утврде потребу за исправком и допуном својих података одмах конткатирају надлежну матичну канцеларију и центар за бирачки списак.

Привремени извод из централног бирачког списка садржи податке са стањем на дан расписивања избора, 8. маја, а доступан је јавности на увид од 8. јуна до 7. јула.

Изборне комисије дужне су изложити привремене изводе из централног бирачког бирачког списка у прописаном року у центру за бирачки списак, мјесним заједницама и другим погодним мјестима како би им бирачи могли провјерити и извршити исправку или допуну својих података код надлежног органа, пише РТРС.

Позвани су и сви они који имају информацију да се на изводима налазе имена лица која су умрла да о томе одмах обавијесте надлежну матичну канцеларију и центар за бирачки списак како би се покренуле процедуре уписа тих лица у матичну књигу умрлих и њихови подаци избрисани са бирачких спискова који ће се користити за потребе спровођења локалних избора у БиХ 6. октобра.

Своје бирачко право држављани БиХ могу провјерити и на веб страници ЦИК под линком „Да ли сте регистровани“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана