Бореновић: Потврђене кандидатуре Иванића и Говедарице

Срна
Бореновић: Потврђене кандидатуре Иванића и Говедарице

Источно Сарајево - Предсједништво ПДП-а усвојило је данас је у Источном Сарајеву концепт изборне кампање, план рада Главног изборног штаба и потврдило кандидатуре Младена Иванића /ПДП/ за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и Вукоте Говедарице /СДС/ за предсједника Републике Српске.

"Потпуно смо увјерени у побједу. Очекујемо велику подршку грађана на предстојећим изборима како бисмо побиједили у трци за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, и да освојимо највећи број мандата у Народнној скупштини Републике Српске откако ПДП постоји", изјавио је новинарима предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.


Он је рекао да очекује значајније учешће ПДП-а и у Парламентарној скупштини БиХ.

Према његовим ријечима, на данашњој сједници Предсједништва ПДП-а било је ријечи о актуелним политичким и економских питањима.

"Предсједништво ПДП-а дало је пуну подршку настојањима Клуба посланика наше странке да у Народној скупштини Републике Српске, заједно са колегама из Савеза за промјене, наставе са дјеловањем по питању подношења интерпелација о кључним животним темама, важним за грађане Републике Српске", рекао је Бореновић.

Он је најавио да су у припреми још двије интерпелације, и то о демографској политици Републике Српске и о борби против корупције и криминала.

"Већ сљедеће седмице ћемо у парламенту разговарати о интерпелацији о здравственом и пензионом систему Републике Српске, као и о интерпелацији о јавним предузећима", навео је лидер ПДП-а.

Бореновић је истакао да је дата подршка парламентарној иницијативи на нивоу БиХ за скенирање гласачких листића и видео-надзора како би се обезбиједили фер, поштени и демократски избори, а изборни резултати у складу са вољом грађана, а не изборним инжењерингом.

Одговарајући на новинарска питања, он је рекао да унутар Савеза за промјене нема дисонантних тонова у вези са предстојећом изборном кампањом и утврђивањем листи кандидата за кључне функције у извршној и законодавној власти на нивоу Републике Српске и БиХ.

"Стављена је тачка на предизборни процес када су у питању двије кључне функције - члан Предсједништва БиХ и предсједник Републике Српске. Очекујем да ће кандидатуре Иванића и Говедарице бити потврђене на заједничком састанку странака Савеза промјене", рекао је Бореновић.

Он је подржао иницијативу НДП-а о заједничком концепту и плану предизборних активности, што подразумијева и утврђивања кандидатских листи, њихових носилаца и приједлога за носиоце најважније функције.

"Имамо Програм обнове Републике Српске, као и људе који су спремни да то проведу, да обезбиједе економску, моралну и демографску обнову Српске. Нама нису потребни сукоби ни ратови, нама треба мудрости и одговорности", закључио је предсједник ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана