Бодирога тврди да је закон прекршен, Вукадиновић одбацује оптужбе

Срна
Бодирога тврди да је закон прекршен, Вукадиновић одбацује оптужбе

ФОЧА - Предсједник фочанског СДС-а Огњен Бодирога тврди да је општина Фоча прекршила Закон о јавним набавкама, а руководство ове локалне заједнице одбацује све наводе о злоупотребама или било каквој врсти сукоба интереса у пословању и позива надлежне да, уколико постоје таква сазнања, то истраже.

Бодирога је навео да је СДС од Агенције за јавне набавке БиХ, након упућеног дописа, добио одговор да су у општини Фоча од 16. јуна до 30. децембра 2022. вршене набавке радова путем директног споразума на начин да се дијелио предмет набавке, као и да је Основном суду предложено да се изведу докази за учињене прекршаје и да се окривљени казни новчаном казном у складу са Законом о јавним набавкама.

Према Бодирогиним ријечима, Агенција за јавне набавке БиХ је Окружном јавном тужилаштву Требиње, Подручној канцеларији у Фочи, доставила пријаву СДС-а против начелника општине и предложила да се утврди да ли постоји евентулана кривична одговорност приликом склапања уговора са појединим предузећима.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић одбацио је све наводе о злоупотреби, истичући да никада не би допустио да се оштети општински буџет и да то показују досадашњи резултати које је у више наврата подржала Скупштина општине.

Вукадиновић је навео да је Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске спровела ревизију и дала одговарајуће препоруке.

"Ревизија је дала мишљење са резервом, није дала негативно мишљење, што довољно говори да ми нисмо радили лоше свој посао. Постоје препоруке и процедуре које се морају ускладити и општина је већ у овој години исправила велики број препорука које је Главна служба за ревизију наложила. С тим у вези, сматрам да су наводи о злоупотреби новца злуради и неистинити, што ће и показати извршење препорука", рекао је Вукадиновић.

Начелник општине је одбацио и наводе о кривичној одгворности приликом склапања уговора, те позвао надлежне органе да испитају све наводе опозиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана